Presentatie rapport inburgering

Op woensdag 28 januari werd ons rapport ‘Verblijfsrechtelijke consequenties van de Wet Inburgering’ gepresenteerd. Een inspirerende bijeenkomst.

Verschillende sprekers uit de academische wereld en het maatschappelijk veld gaven commentaar op de uitkomsten van ons onderzoek. Verschillende perspectieven passeerden de revue. Wat doet de gemeente voor nieuwe bewoners? Wat betekent de inburgeringsplicht voor vluchtelingen en vrouwen? Hoe verhoudt onze Wet inburgering zich tot het Europees recht? En hoe zouden wij in een democratische rechtsstaat om willen gaan met migranten?

Elles Besselsen en Betty de Hart: ‘Verblijfsrechtelijke consequenties van de Wet inburgering. Een onderzoek naar de ervaringen van migranten in Amsterdam.’ Wolf Legal Publishers: 2014. Het rapport is op de UvA-website te downloaden en verkrijgbaar bij bol.com.

Naar aanleiding van het onderzoek hebben Betty de Hart en ik ook een artikel geschreven: De verblijfsrechtelijke consequenties van de Wet inburgering: nu en vanaf 2016, Asiel & Migrantenrecht 2015-1, p. 4-8.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s